vrijdag 25 augustus 2017

Onderhoud de pijnappelklier !

De pijnappelklier, ook bekend als hypofyse, is zeer belangrijk voor het goed functioneren van het lichaam. Het ligt in de gewervelde hersenen en is het echte centrum van het endocriene systeem. De pijnappelklier produceert niet alleen vele belangrijke hormonen, maar regelt en slaat ook de hormonen op die door de hypothalamus worden geproduceerd. Deze dubbelrol is essentieel voor ons lichaam.


Het centrum van de endocriene regulatie


De hypothalamus en hypofyse zijn verbonden door een dunne stengel. Ze liggen aan de voet van de hersenen en regelen alle endocriene. De regeling hormonen van de hypothalamus controleren de afgifte van hormonen van de voorkwab van de hypofyse. Dit zijn onder andere  groeihormonen, die in vrijwel alle cellen van het lichaam functioneren, en hormonen die andere endocriene klieren inclusief schildklier, bijnier, eierstokken en testis stimuleren.


Pijnappelklier


Enkele hormonen:

- Thyreotrope hormoon (TSH) uitgescheiden door de voorkwab van de hypofyse. Stimuleert de afgifte van hormonen T3 en T4 in de schildklier.

- Adrenocorticitrophe hormoon (ACTH) uitgescheiden door de voorkwab van de hypofyse. Stimuleert de afgifte van steroïde hormonen door de bijnierschors.

- Gonaden afscheidende FSH en LH: Deze hormonen werken op de voortplantingsorganen, vooral door het stimuleren van de vorming van eieren en sperma.

- Prolactin: Een hormoon dat de melkproductie stimuleert bij vrouwen die borstvoeding geven.

- Endorfinen: Het verlicht natuurlijk de pijn. Ontwikkeld in vele delen van het centrale zenuwstelsel. Ze zijn geconcentreerd in de hypothalamus en de hypofyse.

- Groeihormoon (GH): Gericht op de meeste cellen van het lichaam. Stimuleert de groei bij jonge mensen.


Goed werkende pijnappelklier cruciaal


Na de puberteit begint de pijnappelkier langzaam af te takelen. Epitalon herstelt en stimuleert de pijnappelklier zodat het goed kan functioneren. Maar Epitalon bootst ook bepaalde signalen na, die door deze klier worden afgegeven, vooral om de productie van telomerase te activeren en telomeren te repareren en te verlengen. Telomeren zijn de kappen die onze DNA beschermen en stellen onze gezonde cellen in staat zich zonder fouten te reproduceren.


Epitalon repareert en verlengt met telomerase, de telomeren


Deze vele belangrijke biologische en endocriene functies van de pijnappelklier verklaren de gunstige effecten van Epitalon op vele gebieden; Verjonging, betere slaap, visie, herstel van het zenuwstelsel, versterking van het immuunsysteem, anti-oxidant werking, maar ook anti-tumor en kanker effecten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten