donderdag 3 maart 2016

Anti-aging voeding

Een van de beste manieren om gezond en jong te blijven is het eten van echte voedsel. Hierdoor vermijdt u ook de duizenden chemicaliën in bewerkte voedingsmiddelen. Maar wat kunt u het beste wel eten en drinken?

Drinken

Drink veel water en geen frisdranken en andere drankjes meer. Indien u goed gehydrateerd bent heeft u minder last van allerlei kwalen & rimpels en vermindert u het risico op bloedstolsels.

Koffie en sommige theesoorten zijn ook gezond. Zo verlagen Jiaogulan en groene thee het risico op hart-en vaatziekten en kanker wanneer het ten minste driemaal per week geconsumeerd wordt.

Koffie is bij gematigd gebruik ook gezond. Het bestrijdt type 2 diabetes, de ziekte van Parkinson, dementie, beroerte, bepaalde kankersoorten, ondersteunt metabole activiteiten en houdt u langer jong. Organische vers gebrande koffie is beter. U kunt beter geen suiker, melk(poeder) en kunstmatige zoetstoffen gebruiken.


Noten bevatten waardevolle voedingstoffen

Noten, bessen & donkere chocolade

Noten zoals macadamia, pecannoten en walnoten verminderen het risico van vroegtijdige sterfte aanzienlijk. Rauwe noten zijn een uitstekende bron van gezonde vetten, waardevolle vitaminen en mineralen en verhogen uw energie.

Bessen bevatten geconcentreerde hoeveelheden fytochemicaliën die ziektes bestrijden, uw immuunsysteem versterken, kanker voorkomen, en uw hart beschermen. Bessen bevatten ook weinig suiker en zijn dus niet schadelijk voor het insulineniveau.

Donkere chocolade breekt darmbacteriën af en gist de componenten ervan, en "tovert" het om tot gezonde anti-inflammatoire verbindingen. Hoe meer onbewerkte rauwe cacao des te gezonder en voedingsrijker de chocolade.

Gezonde vetten

Consumeer ook gezond vet voedsel zoals zalm, avocado, en kokosolie.

Het 2x per week eten van vette vis geeft u minimaal 2 extra levensjaren en vermindert het risico op vroegtijdige sterfte door aan hart-en vaatziekten met 35 procent. Vooral wilde Alaska zalm is heel gezond. Vermijdt vooral gekweekte vis, met name gekweekte (genetisch gemanipuleerde) zalm.

Avocado: Avocado's zijn rijk aan enkelvoudig onverzadigde vetten die gemakkelijk voor energie worden verbrand. Avocado's bevatten ook ongeveer 20 essentiële gezonde voedingsstoffen, zoals kalium, vitamine E, B-vitamines en foliumzuur. Bovendien goed voor uw hart, gewicht, diabetes, het lever, het optimaliseren cholesterolniveaus en het bestrijden van kanker.


Kokosnoten zijn lekker en gezond

Kokosolie: De helft van het vetgehalte in kokosolie is laurinezuur dat uw lichaam omzet in monolaurin, die anti-virale, anti-bacterieel en anti-protozoa eigenschappen bevat. De medium keten vetzuren in kokosolie stimuleren de stofwisseling en worden onmiddellijk omgezet in energie - een functie meestal uitgevoerd in het dieet door enkelvoudige koolhydraten. Avocado en kokosolie zijn dus een ideale vervanger voor ongezonde graan koolhydraten. U kunt kokosolie ook gebruiken bij het koken op hoge temperaturen zonder dat het oxideert.

Groente

Groenten bevatten een reeks antioxidanten en andere ziekte-bestrijdende verbindingen. Sommige plantaardige stoffen kunnen ontstekingen verminderen, kankerverwekkende stoffen elimineren, de reproductiesnelheid van cellen regelen, de oude cellen verwijderen en DNA in stand houden. Vooral bladgroenten zijn heel gezond aangezien ze belangrijke immuuncellen in de darm produceren die ontstekingen en zelfs darmkanker voorkomen. Maar ook broccoli, spruiten, zonnebloempitten, tomaten (met een vet zoals olijfolie consumeren), kool, knoflook en kruiden en specerijen zijn aan te bevelen.

Bijna alle mensen hebben door antibiotica en bewerkt voedsel, een beschadigd darmflora en hebben gefermenteerde voeding nodig. Gefermenteerde groenten voorzien u van een flinke dosis van nuttige bacteriën, die belangrijk zijn voor een optimale lichamelijke en geestelijke gezondheid. Gefermenteerde levensmiddelen zijn ook krachtige lichaamsontgifters, geschikt om een breed scala van gifstoffen en zware metalen, met inbegrip van sommige pesticiden, te verwijderen.


Iedereen moet eigenlijk groente eten of juicen

 

Ontstekingen voorkomen cruciaal


Chronische ontsteking is de belangrijkste oorzaak van een breed scala van gezondheidsproblemen, van obesitas en diabetes tot hart-en vaatziekten en kanker, en leidt ook tot kortere telomeren/versneld verouderen. Lange telomeren houden u immers jong en gezond !  De sleutel tot het verminderen van chronische ontsteking is goede voeding. De meeste gezonde voedingsmiddelen zijn anti-inflammatoire (ontsteking remmend) en zorgen na een tijd ook voor langere telomeren. Gezond en jong blijven is een keuze !

Geen opmerkingen:

Een reactie posten