vrijdag 3 april 2015

Hoe stopt u hoofdpijn?

Iedereen heeft wel eens hoofdpijn. De gangbare reactie daarop is het nemen van pillen zoals aspirine of paracetamol. Dit elimineert wel tijdelijk de pijnlijke fysieke symptomen, maar het kan niet voorkomen dat later hoofdpijn weer terug komt.

Daarom is het belangrijk de oorzaken te bestrijden zodat u later geen hoofdpijn meer krijgt. Maar wat zijn de oorzaken van hoofdpijn?

Hoofdpijn kan worden veroorzaakt door een breed scala van onderliggende problemen. Het is goed de belangrijkste systemische verstoringen te begrijpen die via opeenvolgende gebeurtenissen uiteindelijk tot hoofdpijn leiden.
Hieronder enkele oorzaken van hoofdpijn en manieren om het te stoppen.

Hoofdpijn een waarschuwing van het lichaam

Spanningen

Spanning is een belangrijke oorzaak van hoofdpijn. Mensen hebben spanningen in de schouders, nek, kaak, en het gezicht, waardoor de spieren zich samentrekken. Als deze situatie voortduurt, kan het chronische spanningshoofdpijn veroorzaken. Stress kan ook een gevolg van psychologische of emotionele factoren zijn die door onder andere door druk, spijt en bezorgdheid ontstaan kunnen zijn. Omdat de geest en lichaam elkaar beïnvloeden, kunnen deze problemen vaak tot hoofdpijn leiden.

Om deze spanningen te verlichten kunt u bijvoorbeeld massage nemen, spiritueel actief worden of kamille gebruiken. U kunt ook aan reishi paddenstoelen denken.

Voedselallergieën

Volgens een allergie deskundige is 90% van migraine te wijten aan voedselallergieën of reacties die vaak worden veroorzaakt door conserveermiddelen, kleurstoffen, smaakstoffen en andere additieven.
Een studie uit 1983 toonde aan dat 93% van de migraine-patiënten minder hoofdpijn hadden wanneer ze geen allergene voedingsmiddelen zoals koemelk, eieren, tarwe en kaas consumeerden.

Laat u testen op allergieën om eventuele voedselallergieën te verlichten.

Milieu gevoeligheden

Er zijn meer dan 12.000 (verontreinigende) stoffen in het milieu. Hoofdpijn veroorzaakt door chemische en milieu gevoeligheden neemt dramatisch toe. Of het nu om pollen, schimmels, rook, pesticiden, plastics, parfums, deodorants, chloor, radioactieve neerslag of koolmonoxide gaat, deze stoffen creëren toxiciteit in het lichaam. Deze toxiciteit leidt onvermijdelijk tot hoofdpijn.

Om deze gevoeligheden tegen te gaan kunt u verschillende planten in uw huis en werkplek neerzetten, meer tijd in de natuur doorbrengen en uw lever reinigen.

Sommige mensen ontvankelijk voor allergieën door voedingsmiddelen 

Tandproblemen

Tandbederf, tandvleesontsteking en lichte infecties van wortelkanalen en oude vullingen kunnen allemaal leiden tot spanningen in de onderkaak die de circulatie tot de hersenen kunnen reduceren. Door deze verminderde bloedstroom kunnen bloedvaten vernauwen, waardoor er hoofdpijn ontstaat.

Bovendien, de cumulatieve opbouw van (zilver) kwik vullingen in de mond veroorzaakt acute toxiciteit die gemakkelijk tot hoofdpijn kan leiden. Kwik is immers giftig. Kwikvullingen worden ook wel amalgaamvullingen genoemd

Om tandheelkundige problemen (die tot hoofdpijn leiden) te verminderen kunt u een biologische tandarts bezoeken.

Structurele onevenwichtigheden

Een gezonde spier-structuur is noodzakelijk voor een goede gezondheid. Zonder dit fundament, wordt het lichaam gevoelig voor verschillende gezondheidsproblemen, zoals hoofdpijn. Externe factoren, zoals een slechte houding, verkeerde schoenen en traumatisch letsel en interne factoren zoals allergieën, problemen met de spijsvertering, en hormonale onevenwichtigheden, kunnen alle leiden tot een verkeerde uitlijning van de wervelkolom en de spieren. Dit is van invloed op hoe het hele lichaam wordt voorzien van bloed en energie.

Elimineer of voorkom de externe en interne factoren die een verkeerde uitlijning van de wervelkolom en de spieren veroorzaken. Dan heeft u minder hoofdpijn.

Nigella sativa al in het oude Egypte gebruikt tegen o.a. hoofdpijn


Spijsverteringsstoornissen

Volgens de traditionele Chinese geneeskunde, is het hoofd een compacte representatie van het spijsverteringsstelsel. Hierdoor is al het hoofdpijn, op de een of andere manier, verbonden met de gezondheid van het spijsverteringsstelsel.

Constipatie, voedingstekorten, lekkende darm (beschadiging van de darmwand die gedeeltelijk verteerd voedsel en chemicaliën in de bloedbaan laat) en hypoglykemie (lage bloedsuikerspiegel) zijn een paar van de onderliggende problemen die tot hoofdpijn kunnen leiden.


Pak de oorzaken aan

Om van een ziekte te genezen moet u de oorzaken bestrijden en niet de symptomen. Indien u bovenstaande oorzaken van hoofdpijn wegneemt, heeft u ook geen hoofdpijn meer. Voor snelle resultaten kunt u ook zwarte sesamzaad (olie), Nigella sativa, proberen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten