woensdag 5 februari 2014

8 redenen om echte melk te drinken

Sommige groeperingen willen de bevolking ook via voedsel controleren. Niet alleen willen ze de wereldbevolking drastisch reduceren, ze willen u ook ziek, zwak en vet maken zodat u geen weerstand kunt bieden tegen hun plannen.Met censuur, rechtszaken en misinformatie proberen ze te voorkomen dat u goed geïnformeerd de juiste keuzes maakt. "Waarheden" blijken later helemaal geen waarheden te zijn. Zo heeft u waarschijnlijk ook het misleidende advies gehoord dat vetarme zuivel goed is of dat melk gepasteuriseerd moet zijn omdat rauwe melk gevaarlijk is. De werkelijkheid is juist het tegenovergestelde; vetarme, gepasteuriseerde, gehomogeniseerde, met GMO voeding, hormonen en antibiotica verweven melk in de winkel is juist het grote gevaar voor uw gezondheid.


Verse zuivere melk is gezonder

Voordelen van zuivere (rauwe) melk:

1. Niet gepasteuriseerd
Het verwarmen melk vernietigt bacteriën, maar het vernietigt ook enzymen, waardoor het moeilijker te verteren is. Veel mensen die lactose-intolerant zijn alleen intolerant voor gepasteuriseerde melk, omdat het niet de enzymen heeft die nodig zijn voor de spijsvertering. Door pasteurisatie wordt het grootste deel van de calcium in melk onoplosbaar en kan het lichaam hierdoor het calcium niet meer gebruiken. De pasteurisatie van industriële melk is echter noodzakelijk, omdat industriële melk vies is en het anders acuut gevaar zou veroorzaken.

Ultra - hoge temperatuur, of UHT pasteurisatie, is een verwerkingsmethode die melk verwarmt op extreme temperaturen en vrijwel alle micro organismen in melk vernietigt - waardoor de eiwitten vrijwel onverteerbaar worden. Een groot deel van de biologische melk is UHT gepasteuriseerd.
Zuivere melk is niet gepasteuriseerd.


Homogenisering van melk

2. Niet gehomogeniseerd
Homogenisering, "het ergste wat zuivelbedrijven hebben gedaan", is het afbreken van de vetmoleculen in melk onder zeer hoge druk. Hierdoor stijgt vet niet meer naar de top en is het homogeen. Het maakt echter melkvet ook giftig voor het lichaam. Door homogenisering komt het enzym xanthine-oxidase vrij, dat schadelijk is voor het lichaam wanneer het is opgebroken in onnatuurlijk kleine stukjes. Xanthine-oxidas kan zich ophopen op de arteriële wanden. Hierdoor neem het risico op hart-en vaatziekten toe.
Zuivere melk is niet gehomogeniseerd

3. Geen obesitas
Vetarme of magere melk is niet alleen gedenatureerd voedsel, het draagt ook bij aan obesitas. In een onderzoek werden er 12.829 kinderen van 9 tot 14 een jaar lang gevolgd. De studie wees uit dat het drinken van vetarme melk gewichtstoename veroorzaakte, terwijl volle melk niet dikker maakte.
Zuivere melk, maakt dus niet dikker.


GMO graanvoeding; slecht voor dier en mens.

4. Geen GMO graan voeding
Koeien behoren gras te eten en geen granen. Daarom is melk uit met gras gevoede koeien (echte/rauwe melk)  veel gezonder. Het heeft meer CLA - een vet dat u helpt een gezond gewicht te behouden en het risico op hart-en vaatziekten vermindert. De met graan gevoede koeien in de bio-industrie produceren minder gezonde melk met weinig vitaminen, mineralen (vooral calcium) en omega - 3 vetten. GMO voedsel is ook slecht voor de dieren, vooral de maag.

5. Geen antibiotica
Het overgrote deel van de geproduceerde antibiotica wordt aan vee in de bio-industrie toegediend. Antibiotica komt zo ook in melk terecht. Er sterven heel veel mensen aan antibiotica-resistente infecties. Niet alleen omdat ze zelf antibiotica gebruiken, maar ook omdat ze via melk, voeding en andere wijzen in contact komen antibiotica. Hiervoor hebben de toezichtsorganen natuurlijk wel een trucje bedacht: De notie van aanvaardbare niveaus. Het is er wel, het is ook slecht, maar het levert geen accuut gevaar op, dus is het toegestaan ! Dat het u op lange termijn ziek maakt is aanvaardbaar, volgens deze organen.

Koe met hormonen

6. Geen hormonen
Hormoonniveaus in industriële melk zijn hoog vanwege twee redenen :
1 De koeien worden behandeld met kunstmatige groeihormonen die door de bio-tech bedrijven worden geproduceerd en in veel landen verboden zijn.
2 Ze worden ongeveer 300 dagen per jaar gemolken. Gedurende een groot deel van die tijd, zijn ze ook zwanger. Melk van zwangere koeien bevat 33 keer meer oestronsulfaat (oestrogeen) dan melk van een niet-zwangere koeien.
Niemand kent de omvang van de risico's van deze dieet hormonen, maar mogelijk veroorzaken ze ook kanker.
Echte melk bevat geen antibiotica en hormonen

7.  Geen zoetstoffen
Kunstmatige zoetstoffen zoals aspartaam ​​zijn ongezond en behoren niet in  (kinder)melk. Sommige melk en zuivelproducten bevatten echter aspartaam of andere schadelijke zoetstoffen. Vooral kinderen houden van zoet en dat buiten de grote zuivelbedrijven helaas uit. Aspartaam veroorzaakt chronische hoofdpijn, neurologische schade, kanker en zelfs obesitas. Het is vooral schadelijk voor zwangere vrouwen en kinderen.
Echte melk bevat natuurlijk geen zoetstoffen.

Vetarme en zoete melk maken dikker

8. U steunt lokale bedrijven
Lokale veehouders/bedrijven staan dichter bij de mens en hebben meer betrokkenheid bij een product. Ze kunnen u ook meer informatie over hun producten geven en ze houden rekening met uw specifieke wensen. Ze beschikken ook minder kennis van schadelijke processen. Bovendien is het makkelijker om ongezonde producten te produceren en te verkopen als de koper anoniem is of ver weg is en zij de koper niet kennen. Ongezond voedsel kwam pas in opmars door de groei van multinationals en grote voedselbedrijven. Deze bedrijven vormen wereldwijd een groot gevaar voor de gezondheid en het milieu. Door lokale bedrijven te ondersteunen kunt u deze trend een halt toeroepen.
U kunt als u echte melk koopt, het melk ook gebruiken om zelf gezonde kaas, yoghurt en andere zuivelproducten te maken. U vermindert daarmee uw afhankelijk.

Maak zelf uw zuivelproducten met zuivere melk

Vermijd dus "bewerkte" melk en drink echte, rauwe melk. Hier een vergelijking tussen de melksoorten. Een test heeft ook onomstotelijk bewezen dat echte melk veel gezonder is. Twee kalven werden ongeveer 4 maanden gevoed met melk; een kalf kreeg  gepasteuriseerde melk, de ander echte rauwe melk. Niet alleen was de met echte melk gevoed kalf gezonder en fitter, maar ook de lichaamsorganen waren in een veel betere staat.
Bezoek dus een echte melkboer. Meer info over echte, rauwe melk vindt u op Raw milk fact en Real milk. Beide in het Engels.

1 opmerking:

  1. Wat minder bekend is: de gehomogeniseerde melk bevat vetbolletjes die een niet compleet membraan hebben zoals de oorspronkelijke vetbolletjes wel hebben. Omdat het membraan gedeeltelijk ontbreekt bij de kleine vetbolletjes kan caseïne in melk zich aan de bolletjes binden. Tezamen kunnen deze bolletjes door hun kleine formaat door een darmwand heen raken en buiten de darm terechtkomen in de buikholte. Dit is de meest voorkomende oorzaak van melkallergie. Kortom homogeniseren bedreigt de gezondheid van ons mensen. Dit effect wordt zorgvuldig uit de publiciteit gehouden door de melkmonopolisten.
    Wie helpt om dit verschijnsel meer aandacht te geven? Ik heb deze informatie van een specialist op het gebied van rauwe melk en twijfel niet aan diens deskundigheid.

    BeantwoordenVerwijderen